zaterdag 28 november 2015

ANDER VOLK EERST, EIGEN VOLK LAATST: Wel 350 miljoen voor "asielzoekers", geen 200 miljoen voor nieuw longkankermedicijn

Kabinet trekt 350 miljoen extra uit voor opvang asielzoekers 

Het kabinet maakt voor dit jaar nog 350 miljoen euro extra vrij voor de opvang van asielzoekers. Voor 2016 komt er nog een bedrag van 400 miljoen euro bij.

Dat maakte minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) vrijdag bekend.

Lees verder>>>

maar:

Beter middel tegen longkanker te duur 

Diemen - Een ’historisch grensverleggend’ middel in de strijd tegen longkanker hoort volgens kenners niet in het basispakket van de zorgverzekering. Een doorn in het oog van artsen en patiënten.
 ...
Gisteren boog de Adviescommissie Pakket van het Zorginstituut Nederland zich over het medicijn. De effectiviteit, maanden extra levensduur, is aangetoond. Maar of dit de extra zorgkosten rechtvaardigt, was gisteren de vraag. Voor heel Nederland kunnen die tot wel 200 miljoen euro per jaar oplopen. Alles overwegende was het oordeel dan ook negatief.

Lees verder>>>

O ja, en de premie ziektekosten gaat natuurlijk weer omhoog dit jaar. Zal er wel niks mee te maken hebben dat die "asielzoekers" allerlei exotische ziektes meebrengen, die (natuurlijk gratis voor die "stakkers") behandeld moeten worden...