woensdag 21 oktober 2015

Plunderen als bron van islamitische economie

Beste heer Sina,

Een van mijn vrienden met wie ik een discussie had beweert dat de islam absoluut geen respect voor werken heeft en de voorkeur geeft aan plundering als bron van welvaart. Zijn conclusie is dus dat culturen op basis van de islam gewoon niet in staat zijn om bloeiende economieën te creëren.

Ik besloot u uiteindelijk te benaderen na het lezen van een tweet van een ISIS fan over Syrië en Irak. De tweet zei “een klassieke ‘Ghazi staat,’ moet voortdurend uitbreiden”. Is dat een bevestiging dat de islam afkerig staat tegenover werken?

Hebben mijn vriend en de ISIS fan gelijk?

Beide hebben gelijk. Mohammed toonde geen respect voor productief werken. Met betrekking tot landbouwwerktuigen zei hij,

“er is geen plaats voor dit soort werktuigen, het zal door Allah tot vernedering leiden.” [Bukhari: 3: 39: 514]

De reden waarom Mohammed zo minachtend tegenover de landbouw stond, was omdat Mohammed jihadisten nodig had. Landbouw vereist inzet voor het land. Een boer kan een gecultiveerd land niet weken of maanden verlaten om overvallen te plegen.

Hij zei: “als je landbouwer wilt zijn, dan doe je afstand van de jihad. Allah zal u vernederen zolang u niet naar uw oorspronkelijke religie terugkeert. ” [Dawud: 23: 3455]

Khabbib, een metgezel van Mohammed verteld;

“In pre-islamitische dagen werkte ik als ijzersmid.” [Moslim: 39: 6716]

Natuurlijk, hij verliet zijn beroep om zich bij Mohammed aan te sluiten en verdiende sindsdien zijn brood met invallen.

Lees meer>>>