donderdag 17 september 2015

Tweede Kamer vindt opkomen voor eigen volk belachelijk

 "AvondHumeur: Wilders en Kafka"

Het meest bizarre moment tijdens de algemene politieke beschouwingen was toen Geert Wilders zei dat hij in de eerste plaats opkomt voor zijn eigen volk. Gejoel, geroffel en hoongelach waren zijn deel. Laten we eens goed analyseren wat hier is gebeurd.

Kamerleden lachen een volksvertegenwoordiger uit die zegt dat hij opkomt voor zijn eigen volk. Omdat hij doet wat hij staatsrechtelijk geacht wordt te doen, namelijk de mensen te vertegenwoordigen die hem tot kamerlid hebben gekozen.
Kamerleden worden uitsluitend door Nederlanders gekozen. En een kamerlid wordt door zijn collega-kamerleden weggehoond als hij verklaart op te komen voor Nederlanders. Als je de logica van deze redenering doortrekt, wordt het pas echt bizar.

Het nieuwe politiek-correcte credo is blijkbaar dat je als Nederlandse gekozen volksvertegenwoordiger niet mag opkomen voor de belangen van Nederlandse burgers die jou hebben gekozen. Want het gaat het er om dat je opkomt voor niet-Nederlanders.


Zo bizar had zelfs Kafka het niet kunnen verzinnen.

bron: OpinieZ Magazine
Bekijk het schokkende fragment op GeenStijl

Deze Kamerleden lachen niet alleen Wilders uit. Ze lachen onze democratie uit. Ze lachen de Nederlandse kiezer uit. Dit hoongelach is niets meer of minder dan een opgestoken middelvinger naar de Nederlandse burger en een klap in het gezicht van het hele Nederlandse volk.