maandag 11 augustus 2014

Journalisten zijn leven niet zeker in Schilderswijk

Geplaatst door Frank Verhoef op 10 augustus, 2014 - 20:29


De Schilderswijk in Den Haag is een no-go-area geworden voor journalisten.
Het was vandaag weer raak op de Hoefkade in de Haagse Schilderswijk. Een aangekondigde demonstratie, georganiseerd door de Facebook-groep Pro Patria, moest van de Hoefkade af omdat een grote groep islamitische tegendemonstranten van ongeveer 100 man (met ISIS-logo's, jihadvlaggen en gezichtsbedekking) hen even verderop stond op te wachten. De groep van Pro Patria werd omgeleid via de Koningstraat.

De tegendemonstranten gingen vervolgens los op zowel de politie als een klein groepje aanwezige journalisten, onder wie ikzelf. Het liep uit de hand op precies dezelfde plek als tijdens de pro-ISIS-demo. Verschillende journalisten werden belaagd: Telegraaf-verslaggever Alexander Bakker en zijn cameraman moesten rennen voor hun leven, de camera van een Novum-journalist werd vernield (zie foto hieronder), en alle nog aanwezige journalisten moesten oppassen voor talloze vliegende bakstenen.

Lees meer op: De Dagelijkse Standaard

Deze dhimmi-vertoning werd u gebracht door VVD-burgemeester Jozias van Aartsen en loco-burgemeester  Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij....