donderdag 31 januari 2013

Aan de leiband van de Brusselse zonnekoninkjes

Volgens De Telegraaf stationeert de Europese Commissie vanaf half februari een vaste begrotingscontroleur in Den Haag.

Deze Brusselse ambtenaar, de European Semester Officer, houdt dagelijks in de gaten of en hoe de ministeries de aanbevelingen uit Brussel uitvoeren, zo meldt het Financieele Dagblad. Volgens ingewijden wordt het de Belg Jean-Luc Annaert. Hij zou per half februari naar Nederland komen.
Annaert heeft geen bevoegdheid om politici of ambtenaren te corrigeren of terecht te wijzen. Acht lidstaten hebben sinds kort al zo'n European Semester Officer. Het is een van de manieren waarop de Commissie probeert meer greep te krijgen op begrotingen en economisch beleid in de lidstaten.
 

Toch fijn dat we op de vingers worden gekeken door een organisatie wier eigen jaarrekening nog nooit door de accountants is goedgekeurd, en die, terwijl alle lidstaten streng bezuinigen, glashard volhoudt dat ze meer geld nodig heeft om de Brusselse schoorsteen rokende te houden...

Update: "EU-spion met pek en veren land uit"
De partij van Wilders ziet er meer heil in om een vaste Nederlandse controleur in Brussel te stationeren die kan toezien op juiste besteding van het Nederlandse belastinggeld.
 
Een schot in de roos van Geert Wilders. Misschien wordt die Brusselse jaarrekening dan in de toekomst toch ooit nog een keer door de accountants goedgekeurd!