woensdag 7 december 2011

Obama blundert niet 'ook', maar elke dag!

Uitglijders zijn niet voorbehouden aan de Republikeinen die president van de Verenigde Staten hopen te worden. Ook de zittende president, de Democraat Barack Obama, blundert. Aldus De Telegraaf.
Ook????

Obama blundert zo regelmatig dat Ed Morissey op het vooraanstaande conservatieve blog Hot Air zelfs een dagelijks artikel wijdt aan de presidentiële bloopers. Obamateurism of the Day is een bron van (leed)vermaak en geeft een verhelderend kijkje in de wereld van de man die door de media soms de "slimste man die ooit in het Witte Huis heeft gewoond" wordt genoemd.


Obamateurismes variëren van zwaaien tijdens het maken van een groepsfoto met wereldleiders ...

Oeps. Waar is de president van Mongolië gebleven? 
 tot het in een toespraak luidkeels verkondigen dat de hele wereld Amerikaanse producten zou moeten kopen:
"We’ve got folks in America driving Kias and Hyundais. I want to see folks in Korea driving Fords and Chryslers and Chevys. (Applause.) I want to sell goods all over the world that are stamped with three words: “Made in America.”
en intussen zelf rondtoeren in een bus die gemaakt is in Canada...

... tot het accepteren van een Sunshine Award voor openheid en transparantie van de Freedom of Information Day Conference tijdens een gesloten, stilgehouden bijeenkomst waarbij de pers niet was toegelaten.

Aan het eind van elke week kunnen de lezers van Hot Air stemmen welk Obamateurisme de titel Obamateurism of the Week verdient, en aan het eind van het jaar wordt er zelfs een Obamateurism of the Year gekozen.

Dat de Main Stream Media in de VS de bloopers van de Republikeinse presidentskandidaten breed uitmeten, maar intussen weinig tot geen aandacht besteden aan de presidentiële miskleunen, was natuurlijk te verwachten...