vrijdag 11 november 2011

Bang voor de échte cijfers, Jan Kees?

Minister Jan Kees de Jager van Financiën ziet het plan van de PVV om te onderzoeken wat de kosten zijn om de gulden weer in te voeren niet zitten. Hij zei tegen de NOS dat die kosten enorm zijn.  Aldus De Telegraaf.

Hoe weet hij dat? Heeft hij soms een kristallen bol? Kijkt hij koffiedik? Voelt hij dat aan zijn water? Of wil hij het gewoon niet weten omdat hij bang is dat, als blijkt dat we beter af zijn met de gulden, we tegelijk met de euro ook de EUSSR afschaffen? Je zou het zo maar gaan denken.

Dat de PVV hier onderzoek naar laat doen is alleen maar prima. We weten nog heel goed dat er van de overheid uit absoluut geen belangstelling was om onderzoek te doen/cijfers vrij te geven over de vermeende baten van de massa-immigratie. We weten ook nog heel goed dat uiteindelijk bleek dat die immigratie ons behalve een hoop ellende en criminaliteit alleen tientallen miljarden per jaar kost en in de afgelopen decennia zo ongeveer de hele winst uit de gasbel heeft opgesoupeerd. Een hoge prijs voor wat diversiteit in eettentjes en huidskleur...

Meten is weten. Blijkbaar is de PVV de enige partij die nuchter genoeg is om de cijfers te gaan verzamelen. De rest van het politieke spectrum vertrouwt liever op zijn onderbuikgevoelens. Immers wel zo veilig als je met alle macht de Napoleons in Brussel in het zadel wilt houden.