donderdag 1 september 2011

Multiculti-schock: migranten willen geen Roma-kinderen op school


De multiculturele schijnidylle breekt steeds sneller uit elkaar. Onlangs nog hebben we er over bericht, dat Amerikaanse Indianen om racistische redenen zwarten verjagen. En nu komt het volgende choquerende nieuws: in België willen migranten hun kinderen niet langer naar schoolklassen sturen met andere migrantenkinderen. Ze wijzen vooral Roma en Oost-Europese christenen af. Midden in Europa breekt vanuit het oogpunt van de migranten nu uit elkaar, wat sowieso niet bij elkaar hoort.

De Belgen wreven zich de afgelopen dagen verbaasd de ogen uit. Ze lazen krantenkoppen zoals “Ook allochtonen ontvluchten concentratiescholen”.Dat betekent, dat buitenlanders geen schoolklassen met veel buitenlandse kinderen willen. In zulke artikelen wordt dan gezegd, dat intelligente migranten overal hun kinderen uit klassen zouden halen met een groot aandeel buitenlanders en deze liever naar “blanke voorsteden” zouden sturen waar nog zo weinig mogelijk migrantenkinderen zouden zijn. In een stad als Antwerpen vind je daarom in de binnenstad nu praktisch alleen nog maar scholen met heel veel buitenlandse kinderen en in de scholen van de voorsteden de kinderen van autochtonen en van intelligentere migranten.

Lees meer op het prachtige nieuwe blog: Verzamelde vertalingen van E. J. Bron


Zo zie je maar weer: elke wolk heeft wel een zilveren randje. Het verlies van het oude HVV (waarvan het archief op de site van Amsterdam Post te vinden is onder de link HVV ARCHIEF ) heeft nu een prachtig nieuw blog opgeleverd.  Succes, heer Bron!