zaterdag 6 maart 2010

Eerherstel voor Hitler


ENCINA NAVAN - 06 MAART 2010

De toekomst oordeelt vaak milder over grote leiders dan tijdgenoten. Zelfislamisering kost tijd, maar dan heb je ook wat.

Op een dag lezen we in de krant dat het kabinet Aboutaleb is geïnstalleerd in Den Haag en dat de post van Onderwijs naar Marcouch is gegaan.

Journalist: Minister Marcouch, kunt u ons vertellen welke vernieuwingen Onderwijs gaat aanbrengen in het leerplan van de middelbare scholen?

In het verleden is er te weinig aandacht geschonken aan de Holocaust omdat moslims bezwaar maakten tegen de eenzijdige weergave ervan. Wij willen de Holocaust niet ontkennen, maar juist begrijpelijk maken binnen het plan dat allah heeft met de mensheid.

Journalist: Wat betekenen deze vernieuwingen specifiek voor de Nederlandse geschiedenis?

Er zal meer aandacht komen voor de actieve bijdrage die de Duitsers hebben verricht in het terugdringen van het internationaal georganiseerde jodendom. Deze rol is tot op heden onderbelicht geweest en vaak vertekend voorgesteld. De Nederlandse autoriteiten hebben destijds de verhoudingen goed aangevoeld, want ze slaagden erin om bijna alle joden af te voeren naar Duitsland. Het was puur opportunisme toen ze na 1945 meewerkten met de Amerikaanse bezetter.

Zie Archief Het Vrije Volk