maandag 25 januari 2010

"Joden moesten periodiek worden afgeslacht"

Dat is wat Dr. Mahathir Mohamad, de vroegere, democratisch gekozen premier van Maleisië op een islamitische conferentie in Kuala Lumpur over de joden te zeggen had. Volgens de Australische journalist Andrew Bolt verwachtte hij dat zijn publiek “het eens zou zijn met zijn zienswijze”.

De vroegere premier uitte zijn teleurstelling over het feit dat de Amerikaanse president nog geen einde heeft gemaakt aan de oorlog in Afghanistan en ook de Guantanamo-gevangenis nog niet heeft gesloten. Hij zei:
“er zijn machten in de Verenigde Staten die de president beletten sommige dingen te doen. Eén van die machten is de joodse lobby."

Joden “waren altijd al een probleem in Europese landen. Ze moesten worden opgesloten in getto’s en periodiek worden afgeslacht. Maar toch bleven ze bestaan, ze gedijden en dwongen hele regeringen te doen wat ze wilden.”

“Zelfs nadat ze door de nazi’s van Duitsland waren afgeslacht, overleefden ze om een bron van nog grotere problemen voor de wereld te worden.”
Dr. Mahathir was premier van Maleisië van 1981 – 2003. Het land is multicultureel, relatief welvarend, technisch geavanceerd en wordt door het Westen beschouwd als gematigd islamitisch. Wanneer de vroegere premier van een dergelijk land openlijk en ongestraft het afslachten van joden, zo niet goedkeurt, dan wel neerzet als vanzelfsprekend en onvermijdelijk, dan kunnen we redelijkerwijs aannemen dat deze zienswijze gangbaar is onder de ongeveer een miljard moslims op de wereld. Niet echt verbazingwekkend trouwens, als je de “heilige” geschriften van het mohammedanisme er op naslaat…

Volgens een jaarlijks rapport van de Jewish Agency heeft het antisemitisme wereldwijd het hoogste peil ooit bereikt sinds de Tweede Wereldoorlog. Destijds, toen de nazi’s zich tegen de joden keerden, stond de hele wereld erbij en keek ernaar. Staan we toe dat de geschiedenis zich gaat herhalen?