dinsdag 21 april 2009

Een schandalige vertoning


Buchenwald 1945. Wiesel is in de tweede rij, zevende van links


Eliezer Wiesel (Sighet, 30 september 1928), algemeen bekend als Elie Wiesel, is een Joods-Roemeens-Frans-Amerikaans schrijver van verschillende boeken over zijn ervaringen in de Holocaust, die hij overleefde. Hij ontving de Nobelprijs voor de Vrede in 1986.

Wiesel werd geboren in Sighet (nu Sighetu Marmaţiei), Roemenië, als een zoon van Sjlomo en Sara, orthodoxe joden van Hongaarse afkomst die een kruidenierszaak hadden. Hij had drie zussen, Bea, Hilda en Tzipora. Sighet werd een gedeelte van Hongarije in 1940, en in 1944 deporteerden de nazi's de Hongaarse joden naar Auschwitz-Birkenau. Zijn moeder en Tzipora, de jongste zus, werden er vermoord; hij en zijn vader werden naar het aangrenzende werkkamp Auschwitz III Monowitz gestuurd. In januari 1945, werden vader en zoon gedwongen te marcheren naar Buchenwald, waar Elies vader overleed.

Van Wikipedia

En hier de trawanten van Ahmadinejad die een tachtigjarige man die de Holocaust heeft overleefd, uitschelden voor Zio-Nazi. De haat voor de jood is weer eens bijna tastbaar. Net als in de tijd van Hitler. Wie twijfelt er bij het zien van deze beelden nog aan dat de mini-Hitler en zijn kornuiten liever vandaag dan morgen heel Israël een ouderwets pogrom zouden willen laten ondergaan?En dit alles wordt mogelijk gemaakt door de VN en ons belastinggeld...