donderdag 1 januari 2009

Israël onder vuur

Een kwart miljoen Israëlische burgers wordt al acht jaar lang constant bedreigd door terroristische aanvallen vanuit de Gazastrook. Duizenden raketten zijn gedurende de laatste acht jaar op hen afgevuurd. Zo ziet de dagelijkse werkelijkheid eruit voor de burgers die binnen het bereik van deze raketten wonen:

In Sderot:


En vlakbij Libanon:


Deze raketten zijn onlangs door de media omschreven als homemade, alsof het hier gaat om min of meer onschuldige raketjes die thuis door wanhopige "verzetslieden" in elkaar zijn geknutseld. In werkelijkheid zijn ze dodelijk. Hamas beschikt over Katyushas en raketten van het type Grad die een verwoestende uitwerking hebben, zoals onlangs tijdens een aanval met een Grad in Ashkelon, waarbij een Israëli werd gedood en 14 gewond raakten.

De vier raketten die deze week Beersheba troffen waren bovendien voorzien van een lading metalen balletjes die zich volgens de autoriteiten tot op 100 meter van de plaats van inslag kunnen verspreiden. Deze raketten zijn ook op Ashkelon en Ashdod afgevuurd.


En niet alleen Israeli's vlakbij Gaza lopen gevaar. Hier een kaart met de diverse gevarenzone's rond Gaza:"Er komt alleen een oplossing voor het Palestijnse vraagstuk door de jihad. Initiatieven, voorstellen en internationale conferenties zijn allemaal tijdverspilling en vergeefse moeite."

Handvest van Hamas